Vilken häck passar din trädgård?

Du kommer att se häckplantor i många holländska trädgårdar. Vill du också köpa en häck själv? Men du vet ännu inte vilken och vilken typ av häck du vill köpa? Innan du väljer en häck är det viktigt att du vet vilka egenskaper en häckväxt har.

Lövfällande eller en vintergrön häck?
Du kan gå alla olika riktningar med häckplantor. Vill du njuta av en grön häck året runt? Detta är möjligt med en grön barrträd eller en hård och vintergrön häck. Det finns många olika typer och storlekar av vintergröna häckväxter. De vintergröna häckplantorna är lätta att underhålla, så du behöver knappast oroa dig för dem.

Lövfällande häckar ändras varje sommar och vinter. På hösten tappar häcken sina löv och är bar på vintern. Häcken blommar igen på våren. På sommaren får du en fin grön färg i din häck igen. Ett exempel på en lövskydd är en bokhäck.

Murgröna

Fördelar med en häckväxt
Att placera en häck har många fördelar:

Lågt underhåll på häckväxter
Häckar kan finnas var som helst i trädgården
Höga häckar ger integritet
Du ger din trädgård en annan layout
Är du störd av vinden? En häck säkerställer att du är mindre störd av den
Häckar förblir också vackra på vintern
Stormtät
Färdig häck

Välj färdiga häckar
När du köper färdiga häckar har du integritet snabbt och enkelt. Häckarna är lätta att installera året om, utom under frostperioden. Häckens bra bas håller växten i sin vackra form. Så en häck passar alla!

 

Variation i trädgården?
Vill du ha lite färg i trädgården? och inte titta på samma sak hela sommaren och vintern? Välj sedan laurelhäcken. Lagret får mer färg på sommaren och håller en fin grön färg på vintern. Det fina med denna häck är att du kan välja hur hög eller bred du vill ha häcken. Häcken kan växa upp till 6 meter hög. På sommaren producerar den vackra vita blommor med en stark doft. Växten behöver inte beskäras under den perioden. Efter blomningen uppträder svartröda körsbär. De är giftiga för människor men bra för fåglar. På vintern förblir häcken vackert grön. Detta beror på att häcken tål temperaturer under minus 20 grader. Laurelhäcken är en väldigt snabbt växande häck som snabbt säkerställer att din trädgård blir grön igen.

 

 

buxbom
En buksbomshäck är en växt som är vanlig i holländska trädgårdar. Denna häck behåller också sin vackra gröna färg hela vintern. Detta beror på de hårda löven. Med korrekt skötsel av häcken kan häcken leva upp till 600 år.

 

barrträd
Barrträd ger din trädgård ett annat utseende. De förblir gröna på vintern eftersom de är hårda och nålarna sitter kvar. Barrträd växer snabbare än andra häckar. De har fördelen att de kan växa på många olika underlag. Barrträdet växer 30-40 centimeter per år. Du kan själv bestämma önskad höjd. Barrträd blir snabbt täta, så du har integritet i din trädgård på kort tid.

barrträd

 

Bokhäck eller hornbalk
Bokhäcken är ett mycket trevligt staket för din trädgård. Den mest populära bokhäcken är den gröna bokhäcken. Under bokhäcken är det ofta oklart om häcken håller löv eller inte. Lövverket kvar tills det blommar grönt igen på våren. Så att det också finns en fin tät / rödbrun häck på vintern. Detta är inte fallet med hornbalkarna. Det är just den lövhäcken.

blomma

Köpa en häck?
Nu när du vet lite mer om häckplantor kanske du är mer intresserad av att placera häckplantor. Det finns många webbplatser på internet där du kan beställa häckplantor. Naturligtvis kan du också välja att gå till en plantskola eller till ett trädgårdscenter. Det finns också gott om val!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Växter

Hedera Helix

Hedera helix är en lågklättrande vinstock som har rykte om sig att vara tolerant. Hon kan växa utan problem i alla typer av ljus och i alla typer av jord, från tung lera till sand. Denna murgrönaväxt kommer att klättra på väggar, träd eller spaljéer. Du kan till och med förvandla Hedera helix till en […]

Read More
Växter

Tips för din häckväxt

Om du vill att din häck ska fungera som en skärm på vintern, men särskilt på sommaren, plantera den helst på hösten så att de unga buskarna kan utveckla sina fint håriga rötter innan vintern, när våren är precis runt hörnet. Detta innebär att växter som redan är rotade har en oöverstiglig fördel när det […]

Read More
Växter

En grön trädgård året runt, hur gör man det?

Ingenting är bättre än att njuta av solen i din egen trädgård, eller hur? Vi har kunnat njuta av det vackra vädret i flera dagar och det dröjer inte länge innan sommaren anländer. Kan din trädgård använda lite uppdatering? Naturligtvis vill vi hålla vår trädgård grön året runt, men hur gör du egentligen det här? […]

Read More