Hedera Helix

Hedera helix är en lågklättrande vinstock som har rykte om sig att vara tolerant. Hon kan växa utan problem i alla typer av ljus och i alla typer av jord, från tung lera till sand. Denna murgrönaväxt kommer att klättra på väggar, träd eller spaljéer.

Du kan till och med förvandla Hedera helix till en fin hög häck om du tränar den bra i ung fas.

Hedera helix är en perfekt växt för att täcka en vägg, staket eller spaljé. Detta är en flerårig vinstock som kan växa mycket snabbt och tillfoga ett litet träd på kort tid. Om du gör det tidigt och regelbundet kommer du att ha en vacker häck, som kommer att ge dig mycket nöje och avskildhet.

Murgröna lämpar sig för plantering på södra och västra sidan av huset, men även på staketet eller spaljén. Det är viktigt att välja denna växt om du redan har placerat ett staket eller annan typ av avdelare som du också vill odla vackra gröna växter på.

Murgröna kännetecknas av sin förmåga att klättra och hjälper sig själv genom att linda sig runt stödet och klänga fast vid det med luftrötter i marken. Den kan lätt klättra på väggar och staket, men den kan även klänga sig på vilken yta som helst med sina luftrötter.

Hedera helix är en vintergrön vinstock med glansiga blad upp till 5 cm långa och 3 cm breda. Bladen är mörkgröna, tjocka och ovala med spetsiga ändar. Engelsk murgröna har klasar av vita blommor på våren, följt av bär som blir svarta när de mognar på sommaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Växter

Tips för din häckväxt

Om du vill att din häck ska fungera som en skärm på vintern, men särskilt på sommaren, plantera den helst på hösten så att de unga buskarna kan utveckla sina fint håriga rötter innan vintern, när våren är precis runt hörnet. Detta innebär att växter som redan är rotade har en oöverstiglig fördel när det […]

Read More
Växter

Vilken häck passar din trädgård?

Du kommer att se häckplantor i många holländska trädgårdar. Vill du också köpa en häck själv? Men du vet ännu inte vilken och vilken typ av häck du vill köpa? Innan du väljer en häck är det viktigt att du vet vilka egenskaper en häckväxt har. Lövfällande eller en vintergrön häck? Du kan gå alla […]

Read More
Växter

En grön trädgård året runt, hur gör man det?

Ingenting är bättre än att njuta av solen i din egen trädgård, eller hur? Vi har kunnat njuta av det vackra vädret i flera dagar och det dröjer inte länge innan sommaren anländer. Kan din trädgård använda lite uppdatering? Naturligtvis vill vi hålla vår trädgård grön året runt, men hur gör du egentligen det här? […]

Read More