En grön trädgård året runt, hur gör man det?

Ingenting är bättre än att njuta av solen i din egen trädgård, eller hur? Vi har kunnat njuta av det vackra vädret i flera dagar och det dröjer inte länge innan sommaren anländer. Kan din trädgård använda lite uppdatering? Naturligtvis vill vi hålla vår trädgård grön året runt, men hur gör du egentligen det här? Vi har listat ett antal användbara men också lättillämpliga tips för dig.

Välj rätt växter
På våren och sommaren njuter vi av en vacker färgstark trädgård, men vi föredrar att njuta av grönskan året runt. Genom att välja rätt växter kan du också njuta av en vacker trädgård på vintern. Växter som alltid färgar trädgårdsgrön kallas också vintergröna. Dessa är till exempel barrträd, lövträd eller perenner. Dessa vintergröna tappar gradvis sina löv och skyddas från kalla temperaturer. Som ett resultat behåller de också sin färg på hösten och vintern. Det finns hundratals olika typer och du kan enkelt kombinera dem i trädgården.

Konstgjorda växter för trädgården
Har du inte en grön tumme? Oroa dig inte, även då kan du njuta av en grön trädgård året runt. Visste du att det finns konstgjorda växter för utomhusbruk? Numera är konstgjorda växter en riktig sken. Det kan vara mycket svårt att ta hand om vissa växter. Vissa växter kräver nästan inget vatten medan andra behöver daglig vård. Konstgjorda växter och konstgjorda träd utomhus blommar året runt och kräver inget underhåll. Välj till exempel en snygg palm för att ge din trädgård en tropisk touch eller gå till ett litet bonsaiträd.

En grön gräsmatta
Förutom gröna (konstgjorda) växter är en grön gräsmatta en viktig del av trädgården. Du kan välja att bana hela trädgården med kakel, men det finns också andra alternativ. Du kan till exempel lägga konstgjorda gräs i trädgården. Detta är också helt underhållsfritt och du kommer att njuta av vackert gräs året runt. I det här fallet är gräset inte grönare hos grannarna. Naturligtvis kan du också välja riktigt gräs, men det kräver lite mer underhåll. Du måste spraya den regelbundet på torra tider och glöm inte att klippa gräsmattan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Växter

Hedera Helix

Hedera helix är en lågklättrande vinstock som har rykte om sig att vara tolerant. Hon kan växa utan problem i alla typer av ljus och i alla typer av jord, från tung lera till sand. Denna murgrönaväxt kommer att klättra på väggar, träd eller spaljéer. Du kan till och med förvandla Hedera helix till en […]

Read More
Växter

Tips för din häckväxt

Om du vill att din häck ska fungera som en skärm på vintern, men särskilt på sommaren, plantera den helst på hösten så att de unga buskarna kan utveckla sina fint håriga rötter innan vintern, när våren är precis runt hörnet. Detta innebär att växter som redan är rotade har en oöverstiglig fördel när det […]

Read More
Växter

Vilken häck passar din trädgård?

Du kommer att se häckplantor i många holländska trädgårdar. Vill du också köpa en häck själv? Men du vet ännu inte vilken och vilken typ av häck du vill köpa? Innan du väljer en häck är det viktigt att du vet vilka egenskaper en häckväxt har. Lövfällande eller en vintergrön häck? Du kan gå alla […]

Read More